Afyonkarahisar, bu yıl 9’uncusu düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için hazırlıklara hızla devam ediyor.

Katılımcı sayısında artış bekleniyor
Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, organizasyonun gerçekleştirileceği parkurda yapılan çalışmalarla ilgili olarak İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Akülke, “Afyonkarahisar’da yine bir ilke imza atacağız. 9’uncu defa Dünya Motokros Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyoruz” dedi. Yaklaşık 1,5 aydır devam eden hazırlıkların son aşamaya geldiğini vurgulayan Akülke, bu yıl Avrupa’dan daha fazla katılımcı beklediklerini belirtti.

Rekor katılım hedefleniyor
Bu yıl 2-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek şampiyonada, 30 farklı ülkeden yaklaşık 150 sporcunun katılması bekleniyor. Akülke, 2018 yılında katılımcı sayısının 3-5 bin arasında olduğunu, bu yıl ise katılımcı sayısında rekor kırmayı hedeflediklerini ifade etti. “Yüzbinlere doğru gidiyoruz” diyen Akülke, bu yıl çok sayıda sporcunun Afyonkarahisar’da yarışacağını duyurdu.







