EKONOMİ
Yayınlanma : 14 Nisan 2026 01:30

DTSO Başkanı Mehmet Kaya: Tarımda yeni model Türkiye’ye örnek olacak

DTSO Başkanı Mehmet Kaya: Tarımda yeni model Türkiye’ye örnek olacak
DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır'daki çalıştayın Türkiye için örnek bir model oluşturacağını belirtti. Tarımın yeniden kalkınmasının önemine dikkat çekti.
DTSO Başkanı Mehmet Kaya: Tarımda yeni model Türkiye’ye örnek olacak

Diyarbakır’da 11-12 Nisan tarihlerinde düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Tarım, Gıda ve Sanayi Odaklı Kalkınma Vizyonu Çalıştayı'nın kapanış konuşmasını yapan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, çalıştayın yalnızca bölgeye değil tüm Türkiye’ye örnek olacak bir model ortaya çıkaracağını ifade etti.

teknik yapı

DTSO Başkanı Mehmet Kaya: Tarımda yeni model Türkiye’ye örnek olacak 1

ÇALIŞTAYIN ÖNEMİ

Diyarbakır Valiliği, Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Merkezi (TARPOL), DTSO, Diyarbakır Ticaret Borsası, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Diyarbakır AB Bilgi Merkezi iş birliğinde düzenlenen çalıştayda,