EKONOMİ
Yayınlanma : 24 Nisan 2026 11:57

DTO'da iş teftişi faaliyetleri bilgilendirme toplantısı yapıldı

DTO'da iş teftişi faaliyetleri bilgilendirme toplantısı yapıldı
Denizli Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen iş teftişi toplantısında, çalışma hayatındaki güncel mevzuatlar ve sahadaki uygulamalar ele alındı.
DTO'da iş teftişi faaliyetleri bilgilendirme toplantısı yapıldı

Denizli Ticaret Odası (DTO) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzmir Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen "İş Teftişi Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

teknik yapı

DTO\

TOPLANTIDA GÜNCEL MEVZUATLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıya yoğun ilgi gösterilirken, iş hayatına dair güncel mevzuatlar, teftiş süreçleri ve uygulamada karşılaşılan sorunlar ele alındı. DTO'nun hizmet binasında yapılan etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Uzman başmüfettişler, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde yürütülen teftiş faaliyetlerini katılımcılarla paylaştı ve sahadaki uygulamalar ile sık karşılaşılan riskler hakkında çözüm önerileri sundu.

DTO\

SÜRDÜRÜLEBİLİR EKONOMİ VURGUSU

Toplantının açılış konuşmasını yapan DTO Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin, Denizli’de sürdürülebilir üretim ve istihdam süreçlerinin önemine değindi. Tekin, sürdürülebilir ekonomik yapının yalnızca rakamsal büyüklüklerle değil, aynı zamanda güvenli ve yasalara uyumlu çalışma ortamlarıyla mümkün olabileceğini belirtti. Ayrıca toplantının kamu denetim birimleri ile iş dünyası arasında iletişimi güçlendirdiğini vurguladı. DTO Başkanı Uğur Erdoğan ise, üyelerin gündemden haberdar olması ve kendilerini güncellemelerinin önemine dikkat çekerek, toplantının verimli geçtiğini ifade etti. Katılımcılara teşekkür eden Erdoğan, iş dünyasının yararına olan bilgilendirmeleri her zaman önemsediklerini belirtti.