Diyarbakır'da yol iyileştirme çalışmaları: Daha güvenli ve konforlu ulaşım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Selahaddin Eyyubi Bulvarı'nda altyapı güçlendirme çalışmalarıyla yolu daha güvenli ve konforlu hale getiriyor; proje kapsamında yeni ağaçlandırma ve bisiklet yolları da yer alıyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Selahaddin Eyyubi Bulvarı'nda önemli bir altyapı güçlendirme projesi hayata geçiriyor. 1,1 kilometrelik bölümü kapsayan çalışma, yolun daha güvenli ve konforlu hale getirilmesini amaçlıyor. Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine başlatılan proje, uzun süredir sorun yaşanan yolun yenilenmesini hedefliyor.

Yolun Altyapısı Güçlendiriliyor
Yol Yapım ve Kontrol Şube Müdürü Barış Çetinkaya, çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Çetinkaya, mevcut kilit parke taşı döşemesinin sökülerek, alt zeminin iyileştirildiğini ve eksik yağmur suyu ızgaralarının tamamlandığını belirtti. Zemin güçlendirme çalışmalarıyla birlikte, yolun daha dayanıklı ve yağmur sularına karşı daha dirençli hale getirilmesi hedefleniyor. Çalışmaların, bölgedeki yoğun trafik akışını mümkün olduğunca engellemeden sürdürülmesine özen gösteriliyor.
Çevre Düzenlemesi ve Yeni Ağaçlandırma
Proje kapsamında sadece yolun altyapısı değil, çevre düzenlemesi de yenileniyor. Yeni peyzaj düzenlemeleri, çalı grupları, 200 çınar ağacı dikimi ve 65 dekoratif aydınlatma direği yer alacak. Ayrıca, bisiklet yolları oluşturularak bisiklet sürücülerinin güvenliği sağlanacak. Çetinkaya, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, bölgenin daha yaşanabilir ve güvenli bir hale geleceğini vurguladı. Belediyenin, vatandaşların ulaşım konforunu artırmak için yaptığı bu çalışmaları olumlu buluyoruz, ancak proje süresince yaşanan aksaklıklar için de vatandaşların mağduriyetini anlıyoruz.
- 06:09Mavi Vatan yasasıyla Yunanistan'a yanıt niteliğinde adım
- 06:01EYT emeklileri dikkat: SGK, geçmişe dönük incelemelerle emeklilikleri iptal ediyor!
- 05:53İşçiler eylemde: Sözler tutulmadı, kıdem tazminatları ödenmedi
- 05:43Sazlıdere'de bilirkişi şoku: TOKİ inşaatları mevzuata aykırı mı?
- 05:35Donald Trump Jr. nadir element şirketi için Pentagon'dan dev kredi aldı




