GÜNDEM
Yayınlanma : 03 Ağustos 2025 15:07

Diyarbakır'da kurulan dernek, 5 yılda 17 bin kişiye ulaştı

Diyarbakır'da kurulan dernek, 5 yılda 17 bin kişiye ulaştı
Diyarbakır'da kurulan Gençlik Derneği, 5 yıldır İçişleri Bakanlığı ile iş birliği içinde yürütülen projelerle 17 bin kişiye ulaştı.
Diyarbakır'da kurulan dernek, 5 yılda 17 bin kişiye ulaştı

Diyarbakır merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan Gençlik Derneği, 2020 yılında kurulduğundan bu yana önemli çalışmalara imza attı. Dernek Genel Başkanı Mücahit Yılmaz'ın açıklamalarına göre, 5 yılda 17 bin kişiye ulaşıldı. Başta kadınlar ve dezavantajlı bireyler olmak üzere geniş bir kesime hizmet verildi.

teknik yapı

GENİŞ ÇAPLI PROJELER

İçişleri Bakanlığı ile iş birliği içinde yürütülen projeler kapsamında Diyarbakır'ın yanı sıra Ankara, Sakarya, Batman, Şanlıurfa, Bitlis, Siirt ve Mardin gibi illerde aktif faaliyetler gösterildi. 18-40 yaş arası gençleri hedef kitle olarak belirleyen dernek, uyuşturucu maddeyle mücadele, atölye çalışmaları, konferanslar, yardım faaliyetleri, meslek edindirme, savunma sanatları eğitimleri, etkili iletişim, stres yönetimi, psikolojik destek, meşru müdafaa, bilgisayar eğitimi, ön muhasebe eğitimi ve dini değerler üzerine faaliyetler yürütüyor.

PROJE KATILIMCILARININ GÖRÜŞLERİ

Yaklaşık 7 bin 800 kişiye ulaşıldığını ve bunun yüzde 80'inin kadınlardan oluştuğunu belirten Yılmaz, son dönemde 9 ilde madde bağımlılığıyla mücadeleye yönelik çalışmalar yürüttüklerini ve 10 bini aşkın kişiye ulaştıklarını söyledi. Eğitmen Hacı Yılmaz, iletişim becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını, proje katılımcısı Sevim Barut ise derneğin başarılı çalışmalarına katıldığını, Elif Keleş ise Mücahit Yılmaz'ın çalışmalarını desteklediğini ifade etti.