Diyarbakır'da kayıp ikizlerin sırrı: Aile, 34 yıl sonra gerçeği arıyor

Diyarbakır'da 1991 yılında doğan ikiz bebekler, doğumdan sonra kayboldu. Okuma yazma bilmeyen ve maddi durumu yetersiz olan aile, 34 yıldır çocuklarının akıbetini arıyor ve yetkililerden yardım bekliyor.Diyarbakır'da kayıp ikizlerin sırrı: Aile, 34 yıl sonra gerçeği arıyor
KAYIP İKİZLERİN ACILI ARAYIŞI
Gündüz ailesinin oğlu Abdurrahman Gündüz, annesinin Dağkapı Devlet Hastanesi'nde 7-8 gün kaldığını ve doğumun ardından ikiz bebeklerin kaybolduğunu anlattı. Okuma yazma bilmeyen ve maddi durumu düşük olan ailenin, hastaneden çocukları sormadan ayrıldığı belirtiliyor. Abdurrahman Gündüz, annesinin hastaneden eve döndükten kısa bir süre sonra bebekleri hatırlayarak, “Çocukları niye getirmedik?” diye sorduğunu ifade etti. Ailenin, yıllarca süren girişimlerine rağmen ikiz bebeklerin izine ulaşamadığı öğrenildi.

HUKUKİ SÜREÇ VE BEKLENTİLER
Aile, Diyarbakır'daki hastanenin arşiv bölümüne başvurarak bilgi almaya çalışmış ancak sonuç alamamış. Daha sonra hastane yetkilileriyle görüşen aile, savcılığa suç duyurusunda bulunmaları gerektiği yönünde bilgi almış. Ancak, Bismil adliyesinde zaman aşımından dolayı dosyanın açılmasının mümkün olmadığı belirtilmiş. Gündüz ailesi, ikiz bebeklerinin akıbetinin aydınlatılmasını ve sorularına yanıt bulunmasını talep ediyor. Üç olasılık üzerinde duran aile, bebeklerin öldüğü, devlet korumasına alındığı veya başkalarına verilmiş olma ihtimallerini değerlendiriyor. Aile, yaşadıkları bu belirsizliğin son bulmasını ve gerçeğin ortaya çıkmasını umuyor.
- 04:22Trump'ın 100 bin dolarlık vize oyunu bozuldu: Yargıç 'yetkisiz vergi' dedi
- 04:12Vize almak isteyenler için yeni düzenleme: 35 bin TL ile vize çilesi sona erecek
- 04:02Norveç'in sır tüneli: 390 metre derinde, felaket riskiyle kazıyorlar!
- 03:52Çin, ABD'ye karşı dev çip yatırımıyla hamle yapıyor: 577 milyon dolarlık fon kuruldu!
- 03:41Milyonlarca Jeep için yangın alarmı! O model araçları binalardan uzak tutun!




