GÜNDEM
Yayınlanma : 27 Ekim 2025 10:46
Düzenleme : 27 Ekim 2025 10:57

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şahin: Külliyeler gençlerimize yol gösterecek

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şahin: Külliyeler gençlerimize yol gösterecek
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Aydında külliyelerin gençler için rehberlik edeceğini vurguladı.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şahin: Külliyeler gençlerimize yol gösterecek

Hafızlık icazet merasimi dolayısıyla Aydın’da bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Aydın İl Müftülüğü’nde düzenlenen ilçe müftüleri istişare toplantısına katıldı. Toplantıya katılan İl Müftüsü Hasan Güneş ve Muğla İl Müftüsü Dr. Rüstem Can, Aydın genelindeki din hizmetleri hakkında Dr. Şahin’e bilgi verdiler. Toplantıda, din hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi için öneriler üzerinde duruldu. Ayrıca, ilçe müftüleri de kendi yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi sundular.

teknik yapı

KÜLLİYENİN ÖNEMİ VURGULANDI

Dr. Şahin, ardından Nazilli ilçesinde yapımı süren Nazilli Külliyesinin inşaatında incelemelerde bulundu. Burada, Kur’an Kursu ve cami inşaatını yerinde gören Dr. Şahin, külliyenin bölge halkına önemli hizmetler sunacağını ifade etti. Dr. Şahin, “Bu tür ilim ve ibadet merkezleri, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize rehberlik edecek mekanlardır” dedi.

GELECEK NESİLLER İÇİN ÖNEMLİ PROJE

Projenin tamamlanmasıyla birlikte gençlere yönelik daha iyi bir eğitim ve ibadet ortamı sağlanacağını belirten Dr. Şahin, emeği geçenlere teşekkür etti. Külliyenin, sadece ibadet için değil, eğitim ve sosyal faaliyetler için de önemli bir merkez olacağına dikkat çekti.