Dışişleri Bakanı Fidan ve İspanya Dışişleri Bakanı Albares, Gazze'deki ateşkes planını görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ile Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik bir planı görüştü. Görüşmede, İtalya ve Katar'dan gelen açıklamalar da yer aldı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik bir planı değerlendirdi.
GAZZE'DE ATEŞKES ÇAĞRISI
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Fidan ve Albares arasındaki görüşmede, Gazze'deki mevcut durum ve bölgede kalıcı bir ateşkesin tesis edilmesine odaklanan bir plan masaya yatırıldı. Bu görüşme, uluslararası alanda Gazze'deki insani krize çözüm bulma çabalarının bir parçası olarak öne çıkıyor.
ULUSLARARASI YAKLAŞIMLAR
Bu arada, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, tüm tarafları Gazze planını kabul etmeye çağırdı. Katar ise eski ABD Başkanı Trump'ın Gazze planındaki bazı maddelerin açıklığa kavuşturulması ve müzakere edilmesi gerektiğini belirtti. ABD ve İsrail'in geçmişte verdikleri sözleri tutup tutmayacağı ve Gazze planının hayata geçirilip geçirilmeyeceği ise uluslararası kamuoyunun gündemindeki önemli sorular arasında yer alıyor.
- 05:29Tekstil devi ailesini yasa boğan genç ölüm
- 05:19Burak Yılmaz'dan ayrılık sonrası Gaziantep FK'dan veda mesajı
- 05:09Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi, Yadigar projesi ile restore edildi
- 04:59Mehmet Şimşek New York'ta küresel devlerle buluşuyor: Yatırım turunda kritik temaslar
- 04:50Çin'de dev pantolon şeklinde gökdelen inşa edildi





