DÜNYA
Yayınlanma : 27 Eylül 2025 22:30

Dışişleri Bakanı Fidan: Önceliğimiz Gazze'de ateşkes, amaç zulmün durması

Dışişleri Bakanı Fidan: Önceliğimiz Gazze'de ateşkes, amaç zulmün durması
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York'ta yaptığı açıklamada, önceliklerinin Gazze'de ateşkes olduğunu ve rekor sayıda ülkenin Filistin'i tanıdığını belirtti. Fidan, amaçlarının zulmü durdurmak ve yaşayan bir devlet oluşumunu sağlamak olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu temasları kapsamında bulunduğu New York'ta Türkevi'nde açıklamalarda bulundu.

teknik yapı

BM'DE YOĞUN DİPLOMASİ VE FİLİSTİN VURGUSU

Fidan, bir hafta süren yoğun diplomatik temaslar boyunca Filistin davasını en güçlü şekilde savunduklarını dile getirdi. Birleşmiş Milletler'deki tüm toplantılarda bu konunun öncelikli gündem maddesi olduğunu vurguladı.

TRUMP İLE GÖRÜŞMELER VE GÜVENLİK İŞBİRLİĞİ

Bakan Fidan, ABD Başkanı Donald Trump ile de görüşmelerini paylaştığını aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump arasındaki görüşmeye değinen Fidan, ABD Başkanını Türkiye'ye davet ettiklerini ve küresel konuların ele alındığını belirtti. Görüşmelerde Filistin ve Suriye'deki gelişmelerin yanı sıra iki ülke arasında NATO'daki işbirliğinin artırılması üzerinde de durulduğu, her iki ülkenin de Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda hemfikir olduğu ifade edildi.

FİLİSTİN'İN TANINMASI VE YAŞAYAN BİR DEVLET VURGUSU

Fidan, konuşmasında "Önceliğimiz Gazze'de ateşkes" diyerek, rekor sayıda ülkenin Filistin'i tanıdığına dikkat çekti. Bakan, "Amaç Gazze'de zulmün durması. İkinci aşama tanınan devlet değil, yaşayan ve yaşanan bir devlet oluşması" şeklinde konuştu.