ASAYİŞ
Yayınlanma : 05 Kasım 2025 02:12

Dini duyguları kullanıp vatandaşı soydular: 29 ilde büyük operasyon!

Dini duyguları kullanıp vatandaşı soydular: 29 ilde büyük operasyon!
Dini duyguları istismar edip dolandırıcılık ve şantaj yapan şebekeye 29 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 62 şüpheli gözaltına alındı, çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın titiz koordinasyonuyla yürütülen kapsamlı bir çalışma sonucunda, dini duyguları istismar ederek vatandaşları dolandıran bir şebekeye yönelik büyük bir operasyon düzenlendi. Bu operasyon, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün öncülüğünde gerçekleştirildi.

teknik yapı

DİNİ SÖMÜRÜ VE TEHDİTLE YAĞMALAMA

Siber polisler, sosyal medya platformları ve internet siteleri üzerinden kurdukları sahte hesaplar ve web siteleri aracılığıyla vatandaşlarla iletişime geçen şüphelilerin, dini duygularını sömürerek onları dolandırdığını tespit etti. Dolandırıcılığın ardından yetinmeyen şüpheliler, sorgu panellerini kullanarak kurbanlarını tehdit etmeye ve şantaj yoluyla daha fazla para koparmaya devam etti.

29 İLDE EŞ ZAMANLI GÖZALTILAR VE ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

İstanbul merkezli olmak üzere toplam 29 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, 62 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise dikkat çekici miktarda suç unsuru ele geçirildi. Aramalarda 2 adet POS cihazı, 62 adet cep telefonu, 73 adet SIM kart, 2 adet SSD kart, 3 adet dizüstü bilgisayar, 4 adet bilgisayar ve çok sayıda doküman, görsel materyal ile dijital veri bulundu. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgu ve işlemleri ise halen devam ediyor.