Düzenleme : 18 Temmuz 2025 19:36
Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Festivali: Karadeniz'in Kırkpınar'ı 20 Temmuz'da

Sinop'un Dikmen ilçesinde 20 Temmuz'da düzenlenecek olan 58. Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Kültür Festivali, güreş heyecanı ve yöresel lezzetleri bir araya getiriyor.
Sinop'un Dikmen ilçesinde geleneksel hale gelen Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Kültür Festivali, bu yıl 58. kez düzenleniyor. Karadeniz'in Kırkpınar'ı olarak bilinen festival, 20 Temmuz Pazar günü saat 10.00'da Dikmen Şehit Ercüment Türkmen Güreş Alanı'nda başlayacak.
Güreş Heyecanı ve Yöresel Lezzetler
Festival, Türkiye'nin dört bir yanından gelen güreşçileri ve binlerce izleyiciyi ağırlayacak. Mustafa Taş, Erkan Taş, Yusuf İslam Taş gibi ünlü pehlivanlar, Başpehlivanlık unvanı için kıyasıya mücadele edecek. Güreşlerin yanı sıra, festivalin vazgeçilmez lezzeti sırık kebabı da ziyaretçileri bekliyor. Yöresel lezzetlerin tadına bakmak isteyenler için harika bir fırsat olacak.
Dikmen Belediyesi'nin Hazırlıkları
Dikmen Belediyesi, festivalin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için yoğun bir hazırlık süreci geçirdi. Belediye Başkanı Adnan Acar, etkinliğin bölge tanıtımına ve kültürel değerlerin yaşatılmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Festivalin, hem bölge ekonomisine hem de kültürel mirasın korunmasına önemli bir destek olacağı vurgulandı.
- 05:30Safranbolu, bayram tatili ile turizmde zirveye ulaştı
- 05:20Hasan Can Kaya, Duygu Karabaş ile dünyaevine giriyor: Nikah için rotayı yurt dışına çevirdi
- 05:10Reha Muhtar'ın son röportajında yürek burkan sağlık uyarısı
- 05:00Boru hatlarının kaderi değişiyor: bp, yönetimleri Azerbaycan'a bırakıyor
- 04:50Genç adamın pantolonuna kraliçe arı girdi, binlerce işçi arı peşinden gitti!





