ÇEVRE
Yayınlanma : 14 Ocak 2026 03:03
Dikkat! Bu 5 ilde buzlanma ve don riski artıyor

Meteoroloji, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'de gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğini duyurdu, ulaşımda aksamalar yaşanabileceği uyarısı yapıldı.
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'yi kapsayan bir buzlanma ve don uyarısı yaptı.
GECE VE SABAH SAATLERİNE DİKKAT
Yapılan son değerlendirmelere göre, bölgedeki yağışlı sistemin etkisini yitirmesinin ardından hava sıcaklıklarında belirgin bir düşüş yaşanacak. Bu durumun özellikle gece ve yarın sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olaylarına yol açması bekleniyor.
OLASI RİSKLERE KARŞI UYARI
Meteoroloji, buzlanma ve don nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi muhtemel risklere karşı vatandaşları ve ilgili birimleri dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı. Mevsim normallerinin civarında seyreden hava sıcaklıklarının, yağışların ardından önümüzdeki günlerde mevsim normallerinin 4 ila 7 derece altına inmesi öngörülüyor.
- 04:09Çin'in dev ağaçlandırma projesi: 78 milyar ağaç ama su kaynakları tehlikede
- 03:59Fransa'nın 'çıplaklar köyü'ne akın: Günlük 45 bin ziyaretçi, 'eş değiştirme' tartışmasıyla çalkalanıyor
- 03:49Nijerya'da Boko Haram saldırısı: 18 kişi hayatını kaybetti
- 03:39Iğdır'da yürek burkan anlar: Çatı katı yangınında anne ve down sendromlu çocuğu dumanla boğuştu
- 03:29Trump'ın altın heykeli, cemaatle yapılan törenle kutsandı





