Dijital refah için yapay zekâ hackathonu sonuçlandı

Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği'nin düzenlediği 'Dijital Refah İçin Yapay Zekâ Çözümleri' hackathonu sona erdi. İzmir'den BALAL Wasp Coding takımı birinci oldu.Dijital refah için yapay zekâ hackathonu sonuçlandı
Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği, 'Yapay Zekâ Yıldızları' projesi kapsamında yeni bir hackathon düzenledi. Bu hackathon, 'Dijital Refah İçin Yapay Zekâ Çözümleri' temasıyla gerçekleştirildi ve 10 takımın katıldığı yarışmanın kazananı İzmir’den BALAL Wasp Coding takımı oldu.

YARIŞMADA ÖDÜLLER DAĞITILDI
Hackathon’a Türkiye'nin 9 farklı ilinden 10 lise takımı katıldı. Yarışmayı birinci olarak tamamlayan BALAL Wasp Coding takımının ardından İstanbul’dan VFLAI takımı ikinci, Gaziantep’ten Us to Us takımı ise üçüncü sırada yer aldı. Ayrıca, Hatay’dan katılan AI of All takımı da Toplumsal Etki Ödülü’nü kazandı. Hackathon süresince 15 Vodafone Gönüllüsü, katılımcılara mentorluk desteği sağladı.

GENÇLERİN YETENEKLERİ KEŞFEDİLDİ
Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, projelerinin toplumsal gereksinimlere yönelik olarak şekillendiğini belirterek, 'Yapay Zekâ Yıldızları' projesinin amacını genç nesillerin teknolojik olarak donanımlı hale getirmek olarak açıkladı. Habitat Derneği Genel Başkanı Bora Caldu da, hackathonun gençlerin analitik düşünme ve toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini sağladığını vurguladı. Hackathon’da birinci gelen BALAL Wasp Coding takımının geliştirdiği 'Nexus AI v5.0' projesi, kullanıcının duruşunu ve beden hareketlerini anlık analiz ederek sağlık farkındalığı oluşturmayı hedefliyor. Hackathon’da ikinciliği elde eden VFLAI takımının 'ArbitrA' adlı platformu ise dijital ortamlarda içeriklerin yayınlanmadan önce denetlenmesini sağlıyor. Üçüncü olan Us to Us takımı, 'BizBize' adını verdikleri oyunlaştırılmış mobil uygulama ile aile bireyleri arasında iletişimi güçlendirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, 'Toplumsal Etki Ödülü'ne layık görülen AI of All takımı, özel gereksinimli çocuklar için güvenli bir sanal dünya sunmayı hedefleyen 'Datia' adında bir yapay zekâ destekli asistan geliştirdi. Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği, 'Yapay Zekâ Yıldızları' projesiyle Türkiye genelinde 1,5 yıl içinde 90 bini aşkın öğrenciye ulaştı ve bu dönem hedefleri 55 bin öğrenciye ulaşmak.
- 08:17İrlanda'da Tarihi Bir Köy, 20 Milyon Euro'ya Satışa Çıkarıldı
- 08:08Almanya'da iki Türk markalı meze ürünü geri çağrıldı
- 07:58Avrupa semaları kilitlendi: Lufthansa'da grev kaos yarattı, binlerce yolcu mağdur
- 07:48Çin'de lüks otomobil, gelenek gereği toprağa gömüldü
- 07:38Fransa'da şok karar: Binalarda kombi dönemi bitiyor, doğalgaz tamamen yasaklanıyor!




