Didim'de salatalıklar pestisit testinden geçti

Didim'de Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hasat öncesi salatalıklardan pestisit analizleri için numuneler alarak güvenli gıda denetimlerini sürdürüyor.Didim'de salatalıklar pestisit testinden geçti
Aydın'ın Didim ilçesinde, hasat mevsimi öncesinde tarım ekipleri, halk sağlığını güvence altına almak amacıyla titiz bir çalışmaya imza attı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesindeki ekipler, salatalık tarlalarında rutin pestisit kontrollerini gerçekleştirdi.

GÜVENLİ GIDA İÇİN NUMUNELER ALINDI
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın belirlediği pestisit kontrol programı dahilinde ilerleyen ekipler, salatalık ürünlerinden özenle numuneler topladı. Bu numuneler, teknik personeller tarafından gerekli analizlerin yapılabilmesi için uygun koşullar altında laboratuvara nakledildi.

PERİYODİK KONTROLLER DEVAM EDECEK
Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların güvenilir ve sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak amacıyla bu tür kontrollerin düzenli aralıklarla sürdürüleceği vurgulandı. Amaç, tarladan sofraya uzanan zincirde olası riskleri en aza indirmek.
- 19:02Sarıgöl bağlarında akıllı tarım: Toprak tahliliyle verim ve kalite zirvede!
- 18:53Muğlaspor, Selim Dilli’yi kadrosuna kattı
- 18:44Orta refüje dalan panelvan alev topuna döndü: Bir kişi yaralandı
- 18:34SpaceX'in borsa serüveninde büyük düşüş: 600 milyar dolar kayıp
- 18:25Salihli üreticileri dikkat: Yaz geldi, yangın tehlikesi kapıda!






