Düzenleme : 16 Ekim 2025 09:22
Didim'de öğrencilere deniz ekosistemi ve su ürünleri eğitimi verildi

Aydın Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Didim'deki okullarda öğrencilere deniz ekosisteminin korunması, su ürünlerinin bilinçli tüketimi ve deniz çöplerinin etkileri hakkında eğitim verdi.Didim'de öğrencilere deniz ekosistemi ve su ürünleri eğitimi verildi
Aydın Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüğü ekipleri, Didim'de öğrencilere yönelik önemli bir eğitim programı düzenledi. Bu programda, deniz ekosisteminin korunması ve su ürünlerinin bilinçli bir şekilde tüketilmesi konuları ele alındı.

DENİZ ÇÖPLERİ VE İSTİLACI TÜR TEHDİTLERİ
Didim Denizköy Ortaokulu ve Didim Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinde, Su Ürünleri Kontrol personelleri öğrencilere denizlerdeki çöplerin çevreye olan olumsuz etkileri hakkında detaylı bilgiler sundu. Ayrıca, sucul istilacı türlerin deniz ekosistemi üzerindeki potansiyel tehditleri ve 'hayalet av araçları' olarak bilinen terk edilmiş balık ağlarının deniz canlılarına verdiği zararlar da anlatıldı.

SU ÜRÜNLERİ TÜKETİMİNİN ÖNEMİ
Eğitim programı kapsamında, öğrencilere su ürünleri tüketiminin artırılması gerektiği vurgulandı. Balıkların yanı sıra diğer su ürünlerinin de tanıtılması ve beslenme açısından faydalarının aktarılması hedeflendi. Programın sonunda, öğrencilerin denizlerin sürdürülebilirliği için bireysel farkındalığın taşıdığı önem hakkında bilinçlendirilmesi ve çevreye karşı daha duyarlı bireyler olmaları yönünde teşvik edilmeleri amaçlandı.



- 10:19Bursa'da aranması olan 3 kişi cezaevine gönderildi
- 10:09Bodrum'dan Altınordu'ya bir yetenek daha
- 10:07Eski başpehlivan İbrahim Gümüş'ün vefatı spor camiasında büyük üzüntü yarattı
- 09:57Söğütspor'dan dev derbi zaferi: Lideri deplasmanda devirdiler!
- 09:47Genç tasarımcılardan doğal taşla yaratıcı dokunuşlar




