• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
EKONOMİ
Yayınlanma : 06 Ağustos 2026 11:03

Desa, geleneksel deriden vazgeçiyor: Yeni dönem başlıyor

Desa, geleneksel deriden vazgeçiyor: Yeni dönem başlıyor
Desa, geleneksel hayvan derisi kullanımını bırakma kararı alarak sürdürülebilir ürünlere odaklanacak. Yeni şirket, biyomateryal alanında faaliyet gösterecek.

Türkiye'nin önde gelen markalarından biri olan Desa, radikal bir karar alarak hayvan derisi kullanımını kademeli olarak sonlandırma kararı aldı. Bu değişim, şirketin gelecekteki sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda bitkisel ve çevre dostu ürünlere yönelmesini sağlıyor.

YENİ ŞİRKET YAPILANMASI

Desa, biyomateryallerin araştırılması ve geliştirilmesi için tamamen kendi sermayesiyle yeni bir anonim şirket kurma sürecine girdi. Bu yeni yapılanma, “Nuera Biofabrikasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş.” adıyla tanıtılacak. Şirket, biyomateryaller odaklı Ar-Ge, üretim ve ticarileştirme süreçlerini yürütecek.

KURULUŞ SERMAYESİ 40 MİLYON TL

Nuera Biofabrikasyon'un kuruluş sermayesi 40 milyon TL olarak belirlenmiş durumda ve bu tutarın tamamı Desa tarafından karşılanacak. Ayrıca, şirketin yönetim kurulunda bulunacak olan Desa’yı temsil edecek isim ise Genel Müdür Burak Çelet olacak. Yönetim kurulu toplantısında alınan bu karar, oy birliğiyle kabul edildi.