ASAYİŞ
Yayınlanma : 14 Aralık 2025 02:32

Derince'de kaçak tekne şoku: Yelken kulübüne operasyon!

Derince'de kaçak tekne şoku: Yelken kulübüne operasyon!
Kocaeli'nin Derince ilçesinde bir yelken kulübüne yapılan operasyonda kaçak olduğu belirlenen iki deniz küreği teknesine el konuldu. Kulüp yetkilileri, daha önce de uyarılarda bulunduklarını belirtti.
Derince'de kaçak tekne şoku: Yelken kulübüne operasyon!

Kocaeli'nin Derince ilçesinde, Kaçakçılık ve Gümrük Muhafaza ekiplerinin yürüttüğü operasyonda, yurda kaçak yollardan sokulduğu tespit edilen deniz küreği tekneleri bir yelken kulübünde bulundu.

teknik yapı

KAÇAK TEKNELERE EL KONULDU

Ekiplerin takibi sonucu Derince'deki bir kürek ve su sporları kıyı alanında tespit edilen iki tekneye baskın düzenlendi. Yapılan incelemelerin ardından teknelere el konuldu ve yediemin otoparkına çekildi. Teknelerin bulunduğu anlar, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

15 YILDIR İLK KEZ YAŞANDI

Derince Yelken Kulübü Başkan Yardımcısı Reyhan Güzelgün Yılmaz, olayın kulüp için şok etkisi yarattığını belirtti. Yılmaz, "15 yıldır buradayız ve bu tarz olayların olabileceğini daha önce yetkili mercilere, Derince Belediyesi’ne, diğer birimlere defalarca anlatmaya çalışmıştık. Şimdi olay resmi şekilde açığa çıkarıldı." dedi. Soruşturmanın devam ettiği ve diğer teknelerin akıbetinin ise henüz netlik kazanmadığı öğrenildi.