Depremzede aile, devletin sıcak yuvasında ilk bayram coşkusunu yaşadı: 'Umut dolu bir bayram

Depremde evleri yıkılan Eroğlu ailesi, devletin inşa ettiği yeni konutlarında ilk bayramlarını kutladı. Şahin Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldıkları anahtarla mutlu olduklarını ve projenin rekor kıracak nitelikte olduğunu belirtti.Depremzede aile, devletin sıcak yuvasında ilk bayram coşkusunu yaşadı: 'Umut dolu bir bayram
Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden etkilenen Osmaniye'de, evleri kullanılamaz hale gelen Eroğlu ailesi, devletin sağladığı yeni konutlarında ilk bayramlarını kutlamanın mutluluğunu yaşıyor.

UMUTLU BİR BAYRAM SABAHI
6 Şubat depremlerinde yuvalarını kaybeden Eroğlu ailesi, uzun ve zorlu bir sürecin ardından devlet tarafından inşa edilen modern konutlarına yerleşti. Bayram sabahına kendi evlerinin sıcaklığında uyanan aile bireyleri, önceki bayramların burukluğunu geride bırakarak yeniden umut dolu bir bayram atmosferi soludu. Yeni evlerinde misafirlerini ağırlamanın ve bayramlaşmanın sevincini doyasıya yaşayan aile, bu özel günü buruk geçen günlerin ardından bir nebze olsun unuttu.

CUMHURBAŞKANI DESTEĞİ VE GURUR
Yeni evlerinin anahtarlarını bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almanın kendileri için ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu belirten aile bireylerinden Şahin Eroğlu, yaşadıkları gururu dile getirdi. Eroğlu, "Kıbrıs gazisiyim. Aynı zamanda depremzedeyim. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, anahtarımızı verdi. Yeni evimizde ilk bayramımızı yapıyoruz. Misafirlerimiz, gelinim, oğlum, kızım, torunum hepsi geldi. Ellerimizi öptü. Burada çok mutluyuz." ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Bakanımızdan da Allah razı olsun. O da buraya ismini verdi. Murat Kurum Bey Mahallesi oldu. Hepsinden memnunuz." diyerek konutların kalitesine ve yapılan çalışmalara duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eroğlu, yapılan konut projelerinin dünyada bir ilk olduğunu ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek kadar başarılı bir çalışma olduğunu vurgulayarak, emeği geçen herkese teşekkür etti.
- 06:22Emekli Boeing 727, ormanın kalbinde yepyeni bir eve dönüştü
- 06:13Uçan tekne devri başlıyor: 10 yolcu ve 1 ton yükle suyun üzerinde uçacak
- 06:03Hantavirüs endişesi büyüyor: Bir ülke daha virüsle tanıştı
- 05:53İlk evim arsa projesi: Umutlar hayal kırıklığına döndü
- 05:43Atatürk döneminde enflasyon utanç kaynağıydı, şimdi ise kabus gibi




