Denizlili umreciler Kâbe'de duygusal bir veda gerçekleştirdi

Denizli İl Müftülüğü organizasyonundaki umre gurubu, Kâbe'de duygusal bir veda gerçekleştirerek ibadetlerini tamamladı.Denizlili umreciler Kâbe'de duygusal bir veda gerçekleştirdi
Denizli İl Müftülüğü tarafından düzenlenen umre programı kapsamında kutsal topraklarda bulunan umre gurubu, rehberleri Cihan Şahan ile birlikte Kâbe’de yatsı namazının ardından son tavaflarını gerçekleştirerek umre ibadetlerini dualarla taçlandırdı.

SON TAVAFLARIN DUYGUSAL ANLARI
Umreciler, Mekke-i Mükerreme’de Kâbe-i Muazzama’da kılınan yatsı namazının ardından, uzun bir bekleyişin ardından gerçekleştirdikleri son tavafta hem huzur hem de veda hüznünü bir arada yaşadı. Kâbe’nin ikinci katında yapılan son tavaf sırasında birçok umreci gözyaşlarını tutamayarak Allah’a şükür ve niyazlarda bulundu. Kalplerindeki duaları Kâbe’ye emanet eden umreciler, son tavafın ardından tavaf namazını eda etti.

DUA VE TEŞEKKÜR
Son tavafın tamamlanmasının ardından grup hocası Cihan Şahan, anlam dolu bir dua gerçekleştirerek ibadetleri sona erdirdi. Yapılan duada, başta Denizli olmak üzere tüm İslam âlemi için birlik, beraberlik, sağlık ve huzur temennileri dile getirildi. Cihan Şahan, umrenin manevi bir eğitim olduğunu belirterek, "Bu kutsal mekânlarda yapılan her ibadet, edilen her dua insanın hayatına yön verir. Umrecilerimizin bu bilinçle memleketlerine dönmelerini temenni ediyoruz," dedi. Umreciler, kutsal topraklardan ayrılmanın hüznüyle Mescid-i Haram’dan ayrılırken, bir gün yeniden bu mübarek mekânlara gelme duasını da dilinden düşürmedi.
- 05:4916 milyarlık pistte sadece bir pır pır uçak iniş yaptı
- 05:40Cennet Koyu'nda 'hukuk' hiçe sayıldı: Osmanlı'dan Cengiz'e uzanan garip özelleştirme öyküsü
- 05:30ABD, Avrupa'dan binlerce askerini çekme kararı aldı
- 05:20Yüz yıl sonra yeniden: Nesli tükendi sanılan kurt, Los Angeles'a kadar indi!
- 05:10Korkunç uçak kazasında 15 kişi hayatını kaybetti: Motor gövdeden ayrıldı




