Denizli ve Aydın'da orman yangını: Göletlerdeki su azaldı

Denizli'nin Buldan ilçesinde başlayan ve Aydın'a da sıçrayan orman yangını 3. gününde devam ediyor. Yangın göletlerindeki su azalması nedeniyle tankerlerle su aktarımı yapılıyor.
Denizli'nin Buldan ilçesinde başlayan ve 3 gündür devam eden orman yangını, Aydın ve Denizli sınırları içinde etkili olmaya devam ediyor. Yangın söndürme çalışmalarına hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor. Ancak, yangının çevresindeki yangın göletlerindeki su seviyesinin azaldığı belirtiliyor.

GÖLET SU SEVİYESİ KRİTİK
Aydın'ın Buharkent ilçesi Kızıldere Mahallesi ve Denizli'nin Buldan ilçesi Çatak, Bostanyeri, Aktaş ve Karşıyaka Mahalleleri'ndeki yangın göletlerinde su seviyesinin azalması nedeniyle, 30 ton taşıma kapasiteli tankerlerle su aktarımı için çalışmalar başlatıldı. Ekipler, sarp arazideki yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE
Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yanı sıra, sorumluluk bölgesi olan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de havadan ve karadan söndürme çalışmalarına destek veriyor. Yangının söndürülmesi için yoğun bir mücadele veriliyor.
- 12:56Altekma, İstanbul Gençlik ile rövanş için sahaya çıkıyor
- 12:47EGİAD'dan iş dünyasına yapay zeka hamlesi: Teoriden pratiğe geçiş!
- 12:37İzmir'de kentsel dönüşüm mağdurları, CHP yönetimini protesto etti
- 12:27Köyceğiz BİLSEM'den sanat alanında üç bildiri kabul edildi
- 12:17Datça'da kadın üreticilerden çağla turşusu ile ekonomik hamle



