• middent dış kurban bayramı ilanı
  • satrıda dörüm bayram
GÜNDEM
Yayınlanma : 25 Eylül 2025 19:20

Denizli'de yürüyüş ve bisiklet yolları araştırması projesi başlıyor

Denizli'de yürüyüş ve bisiklet yolları araştırması projesi başlıyor
Denizli Ticaret Odası ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Güney Ege Kalkınma Ajansı desteğiyle Denizli'nin turizm potansiyelini artırmak için yürüyüş ve bisiklet yolları araştırması projesi başlatıyor. Proje kapsamında hazırlanan turizm haritası da turistl
Denizli'de yürüyüş ve bisiklet yolları araştırması projesi başlıyor

Denizli Ticaret Odası (DTO) ve Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın 2025 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında iş birliğine gitti. Ortak çalışma, Denizli Yürüyüş ve Bisiklet Yolları Araştırması Projesi'ni kapsıyor.

sempati mobilya

PROJENİN AMACI

Proje, Denizli'nin kültürel, kırsal ve doğal değerlerini yürüyüş ve bisiklet rotalarıyla turizme kazandırmayı hedefliyor. Oluşturulacak rotaların dijital haritalar ve tanıtım materyalleri ile ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımı yapılacak.

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

DTO Hizmet Binası'nda gerçekleşen imza törenine, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ve Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüdaverdi Otaklı katıldı. Başkan Erdoğan, Denizli'nin Pamukkale'nin yanı sıra tüm ilçeleriyle turizm kenti olduğunu vurguladı. Projenin alternatif turizm potansiyelini ortaya çıkaracağını ve şehrin turizm çeşitliliğini artıracağını belirtti. İl Müdürü Otaklı ise, projenin kırsal kalkınmaya katkı sağlayacağını ve sürdürülebilir turizm için önemli bir adım olduğunu ifade etti. Ayrıca, Denizli'nin turizm haritasının hazırlandığını ve havalimanı gibi noktalarda turistlere ücretsiz dağıtılacağını duyurdu. Haritanın dijital ortamda da erişilebilir olacağı belirtildi.

TURİZM HARİTASI

Hazırlanan turizm haritası, şehrin tüm turistik noktalarını işaretliyor ve kısa bilgiler içeriyor. Çardak Havalimanı'nda da bir panoda sergilenecek.