Denizli'nin Buldan ilçesinde beşinci gününe giren orman yangınıyla mücadele devam ediyor. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), yangın söndürme çalışmalarına aktif olarak destek verdi.
YANGIN AYDIN'A YAKLAŞTI
Buldan'ın Çatak Mahallesi'nde başlayan yangın, Aydın'ın Buharkent ilçesi Kızıldere Mahallesi'ne doğru ilerlemişti. Rüzgarın yön değiştirmesiyle yangın yeniden Buharkent istikametine doğru yayıldı. Şiddetli fırtına nedeniyle Buldan'a bağlı Bölmekaya ve Bostanyeri mahallelerindeki evler, ahırlar ve ekili araziler alevlere teslim oldu.
VATANDAŞLAR VE HAYVANLAR TAHLİYE EDİLDİ
Yangının büyümesini önlemek için zamanla yarışılıyor. Bölmekaya ve Bostanyeri mahallelerinde yaşayan vatandaşlar ve hayvanlar güvenli bölgelere tahliye edildi. Her iki mahallenin mezrasında bulunan 6 ev zarar gördü. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı TOMA, Bölmekaya Mahallesi'ndeki yangına müdahale ederek söndürme çalışmalarına destek sağladı. Devletin tüm imkanları yangınla mücadele için seferber edildi.







