Basketbol Süper Ligi takımlarından Yukatel Denizli Basket, yeni sezon yapılanması kapsamında önemli bir hamle yaparak Finlandiyalı uzun forvet Mustapha Amzil'i kadrosuna katmaya hazırlanıyor. 2.06 metre boyundaki oyuncu, Amerika'daki kolej kariyerinin ardından Avrupa'da da önemli tecrübeler edindi.

Kolej ve Avrupa'da parlak bir kariyer
Finlandiya'nın Kotka kentinde 12 Eylül 2001'de doğan Amzil, basketbola KTP Basket altyapısında başladı. Genç yaşta dikkatleri üzerine çeken oyuncu, Helsinki Basketball Academy'de gelişimini sürdürdü. 2019'da Finlandiya U18 Milli Takımı'nın kaptanlığını üstlenen Amzil, Avrupa Şampiyonası'nda 12,4 sayı ve 7,3 ribaund ortalamalarıyla mücadele etti. 2020'de ABD'ye giden Amzil, NCAA takımlarından Dayton Flyers'a katıldı. Burada gösterdiği performansla Atlantic 10 All-Rookie Team'e seçildi. Ardından New Mexico Lobos'a transfer olan Amzil, Mountain West Konferansı'nın "Yılın Altıncı Adamı" ödülünü kazandı. Kolej kariyerini 155 maçta 8,3 sayı ve 4,6 ribaund ortalamasıyla tamamladı.
Avrupa'ya dönüş ve kupa şampiyonluğu
2025'te Avrupa'ya dönen Amzil, Kosova temsilcisi Trepça ile profesyonel kariyerine başladı. Kosova Süper Ligi'nde 9,9 sayı, 5,1 ribaund ve 1,3 asist ortalamaları yakalayan oyuncu, FIBA Europe Cup'ta ise 14,8 sayı, 7,4 ribaund ve 2,2 asist ortalamalarıyla dikkat çekti. 2026'da Trepça'nın kazandığı Kosova Kupası'nda MVP seçilerek kariyerine bir önemli başarı daha ekledi. Finlandiya Milli Takımı'nın çeşitli yaş kategorilerinde forma giyen Amzil, 2025'te A Milli Takım seviyesinde de yer aldı. Amzil'in 4 numara pozisyonunda fiziksel gücü, dış şut tehdidi ve ribaundlardaki etkinliği Denizli Basket için önemli bir katkı sağlayacak.








