POLİTİKA
Yayınlanma : 16 Ekim 2025 15:47
Düzenleme : 16 Ekim 2025 15:50

Demokrat Parti’den Çarpıcı Uyarı: “Kenti Kendi Ellerimizle Yok Etmeyelim”

Demokrat Parti’den Çarpıcı Uyarı: “Kenti Kendi Ellerimizle Yok Etmeyelim”
Demokrat Parti Bodrum İlçe Başkanı, Bodrum’un karşı karşıya olduğu su, kira, altyapı ve sosyal yaşam sorunlarına dikkat çekerek, “Doğaya ve insana saygılı bir yönetim anlayışıyla hareket etmezsek, geleceğe bırakacağımız Bodrum kalmayacak” dedi.

Demokrat Parti Bodrum İlçe Başkanı Nedim Peker, yaptığı açıklamada Bodrum’un gün geçtikçe büyüyen sorunlarına dikkat çekerek, kent yönetiminde köklü bir dönüşümün kaçınılmaz olduğunu söyledi.

teknik yapı

“Bir zamanlar maviyle beyazın dans ettiği, huzurun ve güzelliğin simgesi olan Bodrum, bugün ciddi bir sınavdan geçiyor” diyen Demokrat Parti İlçe Başkanı, yaz aylarında yaşanan su sıkıntısına vurgu yaptı:

“Yetersiz barajlar ve plansız kullanılan yeraltı su kaynakları nedeniyle halk her yıl yeniden susuzlukla imtihan ediliyor.”

İlçe Başkanı Peker, kent içi ulaşım ve yaşam alanlarında yaşanan düzensizliğe de değinerek,

“Rastgele park edilen araçlar yayalar için tehlike yaratıyor, konut ve iş yeri kiralarındaki artış ise Bodrum’u pahalı bir şehir haline getiriyor. Bu durum turizmi de bitme noktasına getiriyor.”
ifadelerini kullandı.

Açıklamada gençlerin ve emeklilerin yaşam koşullarına da yer verildi:

“Gençler için kış ayları sessiz geçiyor; modern kütüphaneler, spor salonları ve kültürel etkinlik alanlarının eksikliği sosyalleşmeyi engelliyor. Emekliler ise yaşam mücadelesi verirken sosyalleşmekte zorlanıyor.”

Sokaklardaki düzensizlik, çevre kirliliği ve plansız yapılaşmanın Bodrum’un kimliğini zedelediğini belirten İlçe Başkanı,

“Kıyılarımız inşaata açılmış, yollar bozuk, basit yol çizgileri dahi eksik. Eski otogarın kötü görüntüsü ve kanalizasyon kokuları Bodrum’a yakışmıyor”
dedi.

Açıklamasının sonunda “umut hâlâ var” diyen Demokrat Parti Bodrum İlçe Başkanı şu çağrıyı yaptı:

“Radikal ve planlı kararlar alarak, doğaya ve insana saygılı bir yönetim anlayışı benimsemeliyiz. Aksi halde bu turizm cennetini yönetim hataları ve liyakatsiz anlayışlarla kendi ellerimizle yok edeceğiz. Bugünün Bodrumluları olarak geleceğe iyi bir Bodrum bırakmakla yükümlüyüz.”