Afyonkarahisar polisi, DEAŞ silahlı terör örgütü içerisinde sözde üst düzey yönetici olarak faaliyet yürüten ve İnterpol tarafından uluslararası seviyede aranan 7 kişiyi yakaladı.
OPERASYON 4 İLDE GERÇEKLEŞTİ
Edinilen bilgilere göre, operasyon Afyonkarahisar merkezli olarak Ankara, Kırşehir ve Kayseri'de gerçekleştirildi. Türkiye'nin yurt dışında DEAŞ'a yönelik başarılı operasyonlarında ele geçirilen belgelerde, bu şahısların isimlerinin geçmesi üzerine Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.
GÖZALTINA ALINDILAR
Yapılan incelemeler sonucunda tespit edilen 7 kişi, belirlenen adreslere düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı. Yakalanan şahıslardan 6'sı, işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon anı ise polis kameraları tarafından anbean kaydedildi.








