ASAYİŞ
Yayınlanma : 31 Aralık 2025 03:32

Dava engeli itfaiyeyi yavaşlattı: Sazlık yangınına ulaşım zorlu geçti

Dava engeli itfaiyeyi yavaşlattı: Sazlık yangınına ulaşım zorlu geçti
Manavgat'ta çıkan sazlık yangınına müdahale etmeye giden itfaiye, dava sonucu kapatılan yol nedeniyle olay yerine geç kaldı. Yangın, yerleşim yerlerine ulaşmadan söndürüldü.
Dava engeli itfaiyeyi yavaşlattı: Sazlık yangınına ulaşım zorlu geçti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan sazlık yangınına müdahale etmek üzere yola çıkan itfaiye ekipleri, bir dava sonucu kapatılan yol nedeniyle olay yerine geç ulaşabildi. Bu durum, yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırdı.

teknik yapı

Kapatılan Yol İtfaiyenin Önünü Kesti

Manavgat'ın Çolaklı Mahallesi'nde, Şarlayak Deresi ve sitelere yakın bir alandaki sazlıkta dün akşam çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, ne yazık ki bir vatandaşın arazisinden geçtiğini iddia ederek açtığı davayı kazanması sonucu kepçeyle kazılarak kapatılan yoldan geçemedi. Bu engel, ekiplerin yangın bölgesine ulaşmasını geciktirdi.

Yangın Yerleşim Yerlerine Ulaşmadan Söndürüldü

Kapatılan yol nedeniyle geri dönmek zorunda kalan itfaiye, araziler içinden dolanarak yangın noktasına ulaşabildi. Rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyen alevler, yerleşim yerlerine sıçramadan önce vatandaşların ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi ekiplerinin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.