Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze ateşkesi için Şarm el-Şeyh Zirvesi'ne katılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki ateşkes mutabakatını ele almak üzere Mısır'da düzenlenecek "Barış için Şarm el-Şeyh Zirvesi"ne katılmak üzere Mısır'a gitti. Zirvede ikili görüşmeler de yapması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'de varılan ateşkes mutabakatına ilişkin toplanacak olan "Barış için Şarm el-Şeyh Zirvesi"ne katılmak üzere Mısır'a hareket etti.
ZİRVE VE GÖRÜŞMELER
Erdoğan, "TUR" uçağıyla Esenboğa Havalimanı'ndan Mısır'a gitti. Kendisini uğurlamaya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hakkı Susmaz, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer ilgililer katıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın davetine icabetle Şarm el-Şeyh'i ziyaret edeceğini belirtti. Zirvede bir konuşma yapması beklenen Erdoğan'ın, katılımcı ülke liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de planlanıyor. Erdoğan'a bu ziyarette Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da eşlik ediyor.
- 15:40Türkiye'nin 'Mavi Vatan' hamlesine Yunanistan'dan şok yanıt: Deniz parkları projesi masada!
- 15:33Kandıra'da yol yenileme ihalesi için geri sayım başladı
- 15:26Avustralya'dan dev proje: Milyonlarca insanın su sorunu kökten çözülüyor
- 15:19Yıldırım’da kurban alanlarında hijyen seferberliği sürüyor
- 15:12Japonya'dan gelen şok haber, küresel piyasaları tetikte bekletiyor: Para basma geri mi dönüyor?






