Coca-Cola, aralık ayında Costa Coffee için son taliplerle yürütülen görüşmeleri sonlandırdı. Bu durum, Lazard’ın yürüttüğü açık artırma sürecinin fiilen askıya alınmasına neden oldu.
TEKLİFLER YETERSİZDİ
Satış sürecinin son aşamalarında TDR Capital ve Bain Capital’in öne çıktığı belirtiliyor. Ancak daha önceki aşamalarda Apollo Global Management, KKR ve Centurium Capital gibi isimler de sürece dahil olmuştu. Ne yazık ki, hiçbir teklif Coca-Cola yönetimini tatmin etmedi.
COSTA'NIN BİLANÇO DEĞERİ DÜŞEBİLİR
Coca-Cola'nın Costa Coffee için hedeflediği değerleme yaklaşık 2 milyar sterlin olarak belirlendi. Bu rakam, şirketin 2018’de Costa’yı satın aldığı bedelin yarısına denk geliyor. Satışın gerçekleşmemesi, Coca-Cola’yı Costa’nın bilanço değerini aşağı yönlü revize etmeye zorlayabilir. Costa, 2024'te Çin operasyonları için 48,6 milyon sterlinlik değer düşüklüğü kaydetmişti.








