Cizre'de define arayışı ölümle sonuçlandı: Mağarada hareketsiz bulundu

Cizre'de define aramak için girdiği mağarada hareketsiz bulunan 55 yaşındaki kişi hayatını kaybetti; olay yerinde kazı ekipmanları bulundu ve incelemeler sürüyor.
Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Düzova köyünde, define aramak için girdiği mağarada hareketsiz halde bulunan 55 yaşındaki bir kişi, yapılan incelemeler sonucunda hayatını kaybetmiş olarak tespit edildi. Olay nedeniyle bölgede kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tedbirleri uygulanırken, mağarada kazma, kürek ve jeneratör gibi ekipmanlar bulundu.

ACİL İHBAR VE HIZLI MÜDAHALE
Mağara içerisinde hareketsiz bir şahsın olduğu ihbarı 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılınca, olay yerine Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Jandarma, İtfaiye ve Sağlık ekipleri hızla sevk edildi. Ekipler bölgeye ulaştığında, mağara girişinde güvenlik tedbirleri alınarak KBRN ölçümleri gerçekleştirildi.

MAĞARADA BULUNAN EKİPMANLAR
Yapılan ilk değerlendirmelerde, mağara içerisinde jeneratör, kazma, kürek gibi kazı malzemelerinin bulunduğu tespit edildi. Şahsın birkaç gündür içeride ölü halde olabileceği değerlendirildi. Cumhuriyet savcısının talimatıyla olay yeri inceleme ve kimlik tespiti çalışmaları başlatıldı.
CENAZENİN ÇIKARILMASI VE DEVAM EDEN İNCELEMELER
Gaz ölçümlerinin tamamlanmasının ardından cenaze, ekipler tarafından mağaradan çıkartıldı. Olayla ilgili soruşturma ve incelemeler devam ediyor.
- 22:40Mayıs’ta Marmaris’te Festival Şöleni Var
- 22:37Manisa'da iş arayanlarla işverenler dijital platformda buluştu
- 22:28Ordu'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama gerçekleşti
- 22:18Kastamonu'da nefes kesen uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli yakalandı!
- 22:08Kaleli öğrenciler halk oyunlarında bölge birinciliği kazandı




