SAĞLIK
Yayınlanma : 25 Eylül 2025 14:19

Çivril Devlet Hastanesi'nde gıda zehirlenmesi: 78 kişi tedavi altında

Çivril Devlet Hastanesi'nde gıda zehirlenmesi: 78 kişi tedavi altında
Denizli'nin Çivril ilçesindeki Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesi'nde öğle yemeğinden sonra 78 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındı. Hastaların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, soruşturma başlatıldı.

Denizli'nin Çivril ilçesinde bulunan Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesi'nde yaşanan olayda, 78 kişi öğle yemeğinden sonra mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetleriyle tedavi altına alındı.

teknik yapı

GIDA ZEHRİLENMESİ ŞÜPHESİ

Hastanede yenen mantarlı tavuk, pilav ve cacıktan oluşan öğle yemeğinden sonra, personel ve stajyer öğrenciler dahil 78 kişi rahatsızlandı. 330 kişinin tükettiği yemekten numuneler incelenmek üzere alındı.

HASTANIN DURUMU

Bazı hastalar taburcu edilirken, tedavisi devam edenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Hastane yönetimi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle inceleme başlattı ve yemekhane mutfağında hazırlanan öğünle ilgili soruşturma başlatıldı.