Çin menşeli diş kazıyıcı makinelerine damping soruşturması başlatıldı

Ticaret Bakanlığı, Çin'den ithal edilen diş kazıyıcı makinelerin yerli üreticilere zarar verip vermediğini belirlemek amacıyla damping soruşturması başlattı.
Ticaret Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti menşeli "dişçilikte kullanılan kazıyıcı makinelerin" ithalatına yönelik bir damping soruşturması başlattı.
SORUŞTURMA GEREKÇESİ
Bu karar, yerli üretici Redon Teknoloji AŞ'nin başvurusu ve Yena Makine Sanayi Ticaret AŞ ile Twinmac Makine ve Sanayi ve Ticaret AŞ'nin destekleriyle alındı. Başvuru, söz konusu ürünlerin yerli üretim dalı üzerindeki ekonomik etkilerini ve olası maddi zararları incelemeyi amaçlıyor.
BULGULAR VE KARAR
Yapılan ön incelemeler sonucunda, Çin menşeli ithalatın yerli üreticiler üzerinde maddi zarara yol açtığına dair yeterli delil ve belge bulunduğu değerlendirildi. Bu bulgular üzerine İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu, bahsi geçen ürünlerin ithalatına yönelik damping soruşturması açılması yönünde karar aldı. Soruşturmaya ilişkin usul ve esaslar, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ ile belirlendi.
- 04:30Tayland'da askerlik kura çekimi sosyal medyada gündem oldu
- 04:20Hazal Kaya ve Enis Arıkan'ın çocukluk sırrı ortaya çıktı: Aynı liseden mezun olmuşlar!
- 04:11Barış Atay, sahnelere geri döndü: Ecem Özkaya ile yemek yedi
- 04:01Barselona'da şaşırtan dönüşüm: Yıkılacak binalar, araçsız yeni mahalle!
- 03:51Serenay Sarıkaya, babası Mustafa Sarıkaya'yı sosyal medyada paylaştı





