Çin Dışişleri Bakanı Wang, Orta Doğu'daki mevcut çatışmaların daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla uluslararası toplumun sorumluluk üstlenmesi gerektiğini dile getirdi. Wang, "Tüm ülkeler, Orta Doğu'da gerilimin daha fazla yükselmesini önlemek üzere çatışan tarafları askeri operasyonların ‘dur’ düğmesine basmaya çağırmalı" ifadelerini kullandı.
DİYALOĞUN ÖNEMİ VURGULANDI
Wang, açıklamasında diplomatik yolların önceliklendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, bölgede barış ve istikrarın ancak diyalog ve müzakere süreçleriyle tesis edilebileceğini belirtti.
ASKERİ HAREKETLİLİK ENDİŞE YARATIYOR
Son zamanlarda artan askeri hareketliliğin Orta Doğu'da tansiyonu yükselttiğine dikkat çeken Wang, tüm tarafların gerilimi tırmandıracak her türlü adımdan kaçınması gerektiğini sözlerine ekledi.








