Çıldır Gölü buz tuttu: Atlı kızaklar için geri sayım başladı!

Kars'taki Çıldır Gölü, soğuk havanın etkisiyle kısmen dondu. Buz kalınlığının artmasıyla atlı kızak keyfi ve eşsiz kış manzaraları için geri sayım başladı.Çıldır Gölü buz tuttu: Atlı kızaklar için geri sayım başladı!
Kars'ın sınırları içinde yer alan ve Doğu Anadolu'nun doğal güzelliklerinden biri olan Çıldır Gölü, dondurucu soğukların etkisiyle kısmen dondu. Kış turizminin önemli noktalarından biri haline gelen gölün tamamen donmasıyla birlikte, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ilgisini çeken atlı kızak keyfi için geri sayım başladı.

ATLI KIZAK KEYFİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Taşbaşı köyü civarında kısmen donmaya başlayan Çıldır Gölü, bölgenin sembolü haline gelen atlı kızakçıları da heyecanlandırdı. Atlı kızak sahibi Bünyamin Aslan, gölün şu anda 3-5 santim civarında bir buz tabakasına sahip olduğunu belirterek, "En az bir hafta, 10 gün içerisinde daha da donmaya devam edecek. En az 15-20 santim buz kalınlığına ulaşacaktır. Kızaklarımız hazır. Gece eksi 10-11 dereceye kadar düşen soğuklar, gölün daha hızlı donmasına yardımcı oluyor. Bir hafta içinde misafirlerimizi göl üzerinde atlı kızak etkinliğiyle ağırlayacağız" dedi.

EŞSİZ KIŞ MANZARALARI VE FOTOĞRAF FIRSATLARI
Bu yıl ilk kez kısmen donan Çıldır Gölü, buz üzerinde yapılan atlı kızak turlarının yanı sıra, geleneksel Eskimo usulü balık avcılığı ve fotoğraf tutkunları için sunduğu eşsiz kış manzaralarıyla da dikkat çekiyor. Hava sıcaklıklarının eksi derecelere düşmesiyle buz kalınlığının artması bekleniyor. Yunusun Yeri'nde yerli ve yabancı turistlere hizmet veren kızakçılar, yeterli buz kalınlığına ulaşıldığında misafirlerini ağırlamaya başlayacaklarını bildirdi. Tamamen donmuş göl üzerinde dört nala koşan atların ve kızakların oluşturduğu görsel şölenin de yakın zamanda başlaması öngörülüyor.

SU KUŞLARI DA GÖRÜNTÜLENDİ
Kısmen donan Çıldır Gölü üzerinde sürüler halinde kayarak düşe kalka yürümeye çalışan su kuşları da objektiflere takıldı. Su kuşları, gölün buz tutmayan kısımlarına ulaşabilmek için metrelerce yürüdü. Bu anlar, kartpostal niteliğinde görüntüler oluşturdu.
- 03:51Serenay Sarıkaya, babası Mustafa Sarıkaya'yı sosyal medyada paylaştı
- 03:41ABD Kongresi'nde taciz iddiaları ortalığı karıştırdı: İki isim görevden ayrıldı
- 03:31Kredi kartı ile borç kapatma yöntemi: Uzmanlardan uyarılar
- 03:21Milyonlarca esnaf ve çiftçiyi ilgilendiriyor: 5 yıl erken emeklilik kapıda!
- 03:11ABD'de şirket kurmak yeterli değil, ödeme sistemine entegre olmak şart




