POLİTİKA
Yayınlanma : 20 Ocak 2026 15:20
Düzenleme : 20 Ocak 2026 15:24

CHP Muğla’dan emeklilere: sadaka değil, insanca yaşam istiyoruz

CHP Muğla’dan emeklilere: sadaka değil, insanca yaşam istiyoruz
CHP Muğla, emeklilerin yetersiz maaşlarına tepki gösterdi. "Sadaka değil, insanca yaşam istiyoruz" diyen parti, en düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olmaması ve zamların gerçek enflasyona göre yapılması gibi taleplerini sıraladı.

EMEKLİLER İNSANCA YAŞAM İSTİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Örgütü, artan hayat pahalılığı ve yetersiz emekli maaşlarına dikkat çekmek amacıyla emeklilerin sorunlarını gündeme taşıdı. CHP Muğla Emek Bürolarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Gökhan Özgüroğlu ile Emekli Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Emel Toprakçıoğlu tarafından yapılan ortak açıklamada, emeklilerin insanca yaşam hakkının görmezden gelindiği vurgulandı. Açıklamada, yıllarca çalışıp alın teri döken emeklilerin bugün temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiği belirtilerek, “Biz kimseye lütuf istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz” ifadeleri kullanıldı. Artan kira fiyatları, dolmayan pazar filesi, yükselen sağlık giderleri ve enerji faturalarının emeklileri adeta nefessiz bıraktığına dikkat çekildi.

teknik yapı

EMEKLİ BU ÜLKENİN ONURUDUR

CHP’li yöneticiler, emeklilerin sadaka değil adil bir yaşam talep ettiğini belirterek, yapılan maaş zamlarının gerçek enflasyon karşısında yetersiz kaldığını savundu. Açıklamada, “Markete giden, kasaya gelen, pazardan eli boş dönen emekli bu gerçeği görüyor. Bu maaşlar, hayat pahalılığı karşısında insanlık sınırının altına düşmüştür” denildi.

TALEPLER SIRALANDI

CHP Muğla İl Örgütü’nün emekliler adına dile getirdiği talepler ise şöyle sıralandı: En düşük emekli maaşı asgari ücretin altında olmamalı, emekli maaşlarına yapılan zamlar gerçek enflasyon oranında belirlenmeli, bayram ikramiyeleri göstermelik olmaktan çıkarılarak gerçek ihtiyaçlara göre artırılmalı, sağlıkta katkı payı ve ilaç farkları emeklilerin üzerinden kaldırılmalı. Açıklamanın sonunda emeklilerin yalnız olmadığı vurgulanarak, “Bugün burada sadece emekliler değil, bu ülkenin vicdanı ve adalet talebi oturuyor. Sessiz değiliz, kararlıyız. Emekliyi yok sayanlar bilsin ki bu mücadele büyüyecek” mesajı verildi. CHP Muğla İl Örgütü, emeklilerin insanca yaşam mücadelesinin takipçisi olacaklarını ve talepler karşılık bulana kadar geri adım atmayacaklarını kamuoyuna duyurdu.