ASAYİŞ
Yayınlanma : 06 Mayıs 2026 22:23

CHP'li meclis üyesi, sosyal medyada Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı

CHP'li meclis üyesi, sosyal medyada Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı
CHP Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Kadir Dalgıç, sosyal medyada Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Dalgıç, mahkemede 'Cumhurbaşkanına Alenen Hakaret' suçundan tutuklandı.

CHP Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Kadir Dalgıç, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı. Olay, Dalgıç'ın paylaştığı video içeriği üzerine harekete geçilmesiyle başladı.

sempati mobilya

SORUŞTURMA VE GÖZALTI SÜRECİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadir Dalgıç'ın sosyal medya platformunda paylaştığı bir video hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, tehdit ve kamu görevlisine hakaret' suçlamalarıyla soruşturma başlattı. Polis ekipleri, şüpheliyi bu suçlamalarla gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Dalgıç, mahkemeye çıkarıldı.

MAHKEMEDEN TUTUKLAMA KARARI

Mahkemeye çıkan Kadir Dalgıç, 'Cumhurbaşkanına Alenen Hakaret' suçundan tutuklandı. Bu karar, siyasi ve hukuki tartışmaları da beraberinde getirdi.