ÇEVRE
Yayınlanma : 14 Nisan 2026 10:22

CHP'li İzmir Belediyesi'ne dolandırıcılık suçlaması: 15 yıl ev bekliyoruz

CHP'li İzmir Belediyesi'ne dolandırıcılık suçlaması: 15 yıl ev bekliyoruz
CHP'li İzmir Belediyesi'nin usulsüzlükleriyle ilgili mağdurlar, 15 yıldır evlerine kavuşamadıklarını dile getirdi. Soruşturma sürüyor.
CHP'li İzmir Belediyesi'ne dolandırıcılık suçlaması: 15 yıl ev bekliyoruz

Uzundere Kentsel Dönüşüm Platformu Sözcüsü Eray Uslu, İzmir Belediyesi'nin İZBETON A.Ş. üzerinden gerçekleştirdiği usulsüzlüklere dair önemli açıklamalar yaptı. Uslu, "15 yıl geçmesine rağmen biz hala evlerimize kavuşamadık" dedi.

teknik yapı

CHP\

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İZBETON A.Ş. hakkında usulsüzlük iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı. Bu soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri tamamlandı ve adliyeye sevk edildi. İzmir Belediyesi'nin, Gaziemir'deki kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde birçok suçlamayla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

CHP\

MAĞDURLAR SESİNİ YÜKSELTTİ

Karabağlar ilçesinde de benzer mağduriyetler yaşandığı ifade ediliyor. 2011 yılında başlatılan kentsel dönüşüm projeleri, hak sahipleri tarafından yarım kalmış durumda. Eray Uslu, CHP'li İzmir Belediyesi'nden 15 yıldır evlerini teslim edemediği için büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti. Uslu, "Yıllardır yılan hikayesine dönen bu projenin tamamlanmasını istiyoruz" diye konuştu. Uslu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile daha önce yaptığı görüşmede verilen sözlerin tutulmadığını ve bu süreçte yaşanan siyasi çekişmelerin kendilerini etkilediğini belirtti. Mağdur Onur Küçük ise, "Burada akçeli işler var ve bu durumun bir an önce çözülmesi gerekiyor" diyerek durumu özetledi.