Düzenleme : 17 Aralık 2025 14:59
CHP'li başkandan patates protestosu sonrası şok hakaret: 'Namussuz ve şerefsizler

CHP'li Sadık Erdoğan, patates protestosu sonrası sosyal medyadan Yozgat Ticaret İl Müdürlüğü'ne hakaret etti, ceza iddiasında bulundu, ancak bakanlık henüz ceza kesmedi.
Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde CHP İlçe Başkanı Sadık Erdoğan, beş ay önce patatesleri sokağa dökerek hükümetin tarım politikalarını protesto etmişti. Bu eylemin ardından, sosyal medya üzerinden yeni bir video paylaşımı yapan Erdoğan, kendisine ceza kesildiğini iddia ettiği Yozgat Ticaret İl Müdürlüğü'ne ağır hakaretlerde bulundu.
CEZA İDDİASI VE HAKARET DOLU SÖZLER
Erdoğan, paylaşımında 17 milyon 200 bin lira ceza kesildiğini belirterek, bu cezayı kabul etmediğini söyledi. 'Kayıp 128 milyar doları bana kessinler. Ülke ekonomisi rahatlasın. Eğer kesmezlerse namussuz ve şerefsizler' ifadelerini kullandı. Ayrıca, patateslerin bedava dağıtılacağını ve ihtiyaç sahiplerinin alabileceğini duyurdu.
BAKANLIKTAN KONUYA MÜDAHALE
Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, daha önceki patates protestosu üzerine sosyal medyadan yaptığı paylaşımla konuyu gündeme taşımıştı. Gürcan, üretilen ürünlerin ziyan edilmesine müsaade edilmeyeceğini vurgulamıştı. Ancak, Erdoğan'ın ceza iddiasına rağmen, Ticaret Bakanlığı tarafından henüz bir cezai işlem uygulanmadığı öğrenildi.
CEZA SÜRECİ BEKLENİYOR
Bakanlık, Hal kanununa muhalefet ve yönetmeliklere aykırı hareket suçlamalarıyla Erdoğan'a 1.4 ile 17 milyon lira arasında ceza kesilmesini öngörüyor. Fakat, beş aylık süreye rağmen ilgili komisyonun ceza miktarını belirlemediği ve işleme koymadığı bildirildi. Bu durum, sürecin devam ettiğini gösteriyor.
- 20:06Kars'ta asırlık tariflerle Türk mutfağı şöleni yapıldı
- 19:55Balıkesir'de minik zihinler bilim ve doğayla buluştu: Mayıs ayı dolu dolu geçti
- 19:52BAK ekibi eğitimlerini sürdürüyor
- 19:45Karacabey Ovası'nda buğday beklentisi: Dekara 900 kilogram rekolte
- 19:35Darıca'da 1. Enginar Futbol Turnuvası şampiyonu belli oldu





