POLİTİKA
Yayınlanma : 27 Şubat 2026 13:06
Düzenleme : 27 Şubat 2026 13:07

Chp ilçe başkanı duyurdu: Hocalı'nın acısı ortak vicdanımızda yaşıyor

Chp ilçe başkanı duyurdu: Hocalı'nın acısı ortak vicdanımızda yaşıyor
CHP Sarayköy İlçe Başkanı Mesut Efe, Hocalı Katliamı'nın yıl dönümünde yaptığı açıklamada, sivillere yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirtti ve adaletin sağlanmasının barış için önemini vurguladı. Efe, Azerbaycan halkının acısını

CHP Sarayköy İlçe Başkanı Mesut Efe, Hocalı Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Hocalı kentinde yaşanan trajedinin insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olduğunu vurguladı.

teknik yapı

Sivillere Yönelik Şiddet Kabul Edilemez

Efe, Hocalı'da kadın, çocuk ve yaşlı ayrımı gözetilmeksizin yüzlerce sivilin hunharca katledildiğini hatırlatarak, "Savaşların dahi bir hukuku vardır. Masum sivillerin hedef alınması, hangi gerekçeyle olursa olsun insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Hocalı'da yaşananlar, bu gerçeği tüm çıplaklığıyla ortaya koymuştur" dedi.

Adalet ve Yüzleşme Barışın Temelidir

Geçmişte yaşanan acılarla yüzleşmenin ve uluslararası hukuk çerçevesinde adaletin sağlanmasının, benzer trajedilerin tekrar yaşanmaması için hayati önem taşıdığını belirten Efe, "Toplumların hafızası, barışın teminatıdır. Acıları inkâr etmek değil, onlarla yüzleşmek geleceğe umutla bakmanın tek yoludur" ifadelerini kullandı.

Mazlum Halkların Yanındayız

CHP olarak her zaman insan haklarını, barışı ve halkların kardeşliğini savunduklarını dile getiren Mesut Efe, "Hocalı'da yaşamını yitiren masumları saygıyla anıyor, Azerbaycan halkının acısını paylaşıyoruz. Nerede yaşanırsa yaşansın, sivillere yönelik her türlü saldırının karşısında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Efe'nin açıklaması, Hocalı Katliamı'nın unutulmaması ve insanlık suçlarına karşı ortak bir bilinç oluşturulması çağrısıyla sona erdi.