ÇEVRE
Yayınlanma : 11 Nisan 2026 09:47

Cennet Obruğu'nda 13 yıl aradan sonra su kaynamaya başladı

Cennet Obruğu'nda 13 yıl aradan sonra su kaynamaya başladı
Cennet Obruğu'nda 13 yıl aradan sonra su kaynamaya başladı. Bu durum, mağaranın atmosferini değiştirdi ve ziyaretçilerin ilgisini artırdı.
Cennet Obruğu'nda 13 yıl aradan sonra su kaynamaya başladı

Mersin’in turistik cazibe merkezlerinden biri olan Cennet Obruğu’nda, 13 yıl aradan sonra su kaynamaya başladı. Bu doğal olay, mağaranın atmosferini tamamen değiştirdi.

teknik yapı

Cennet Obruğu\

YENİ SEZONDA İLGİNÇ GELİŞME

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu Mahallesi’nde bulunan Cennet ve Cehennem obrukları, her yıl yaklaşık 400 bin turisti ağırlıyor. Bu yıl kış mevsiminin yağışlı geçmesiyle birlikte, Cennet Obruğu’nun zemininden su kaynamaya başladı. İlk günlerde yoğun bir şekilde kaynayan su, obruğun belirli kısımlarını doldurdu ve doğal yollarla akmaya başladı.

Cennet Obruğu\

MAHALLE MUHTARINDAN AÇIKLAMALAR

Narlıkuyu Mahallesi Muhtarı İrfan Aydın, Cennet Obruğu’nda büyük bir su kaynağı olduğunu belirtti. 13 yıl önce kaybolan bu su kaynağının yeniden ortaya çıkmasının, yağışların etkisiyle gerçekleştiğini ifade etti. Aydın, “Önceden buraya gelen ziyaretçiler, mağaranın bomboş olduğunu söylerken, şimdi su kaynamaya başlayınca herkes buranın çok güzel ve gezmeye değer bir yer olduğunu düşünüyor” dedi.