ASAYİŞ
Yayınlanma : 13 Ocak 2026 20:46

Çanakkale'de kuyumcudan milyonluk dolandırıcılık iddiası

Çanakkale'de kuyumcudan milyonluk dolandırıcılık iddiası
Çanakkale'de bir kuyumcu, müşterilerinden aldığı altın ve paraları geri ödeyemeyince gözaltına alındı, ancak serbest kaldıktan sonra kayıplara karıştı.
Çanakkale'de kuyumcudan milyonluk dolandırıcılık iddiası

Çanakkale'de, müşterilerinden aldığı altın ve paraları geri ödeyemeyen bir kuyumcu, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra serbest kaldı ve ardından ortadan kayboldu.

teknik yapı

Olayın gelişimi

31 Aralık 2025 tarihinde Çanakkale Merkez Çarşı Caddesi'nde faaliyet gösteren Turan Kuyumculuk'ta yaşanan olayda, kuyumcu H.T. (56) ve oğlu M.T. (30), müşterilerinden altın ve para aldı. Ancak, kendisine emanet edilen değerli eşyaları talep eden bir müşteri ile yaşanan sorun üzerine durum polise intikal etti. Müşteri, kuyumcudan parasını geri alamayınca, durumu polise bildirdi.

İnceleme ve şikayetler

Polis, H.T. ve oğlu M.T.'yi 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla gözaltına aldı. Ancak baba ve oğul, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. İddiaya göre, mağdurlar bir haftadır bu şahıslara ulaşamamış ve savcılığa giderek şikayette bulunmuşlardır. Olayın ardından, polis ekipleri akşam saatlerinde kuyumcu dükkanına bilirkişi ekipleri ile gelerek inceleme yaptı.