ASAYİŞ
Yayınlanma : 03 Aralık 2025 22:32

Çanakkale'de denetim şoku: 525 kilo yasa dışı balığa el konuldu

Çanakkale'de denetim şoku: 525 kilo yasa dışı balığa el konuldu
Çanakkale'de son bir haftalık denetimlerde 525 kilogram yasa dışı avlanmış balık ele geçirildi ve idari para cezası uygulandı.
Çanakkale'de denetim şoku: 525 kilo yasa dışı balığa el konuldu

Çanakkale'de son bir hafta içinde yapılan yoğun denetimlerde, toplam 525 kilogram yasa dışı avlanmış balığa el konuldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, sürdürülebilir balıkçılık için kent genelinde kapsamlı kontroller gerçekleştirdi.

teknik yapı

DENETİMLERDE YAKALANAN YASA DIŞI AV

Denetimler kapsamında, asgari avlanma boyu olan 18 santimetreden küçük 300 kilogram lüfer, avlanması yasak türlerden 225 kilogram vatoz (Raja clavata) ve zaman yasağında avlanmış 1 adet ıstakoz ele geçirildi. Canlı olarak yakalanan ıstakoz, tekrar denize salındı.

CEZAİ İŞLEMLER UYGULANDI

Toplam 525 kilogram balığa el konulmasının yanı sıra, suç unsuru tespit edilen durumlar için idari para cezası uygulandı. Denetimler, Kuzey Ege Denizi, Çanakkale Boğazı, Marmara Denizi karaya çıkış noktaları, nakil araçları, satış yerleri ve soğuk hava depolarında gerçekleştirildi.