Çanakkale'de büyük göçmen kaçakçılığı operasyonu: 4 organizatör tutuklandı, 25 kaçak göçmen yakalandı

Çanakkale'de jandarmanın düzenlediği operasyonda, 4 göçmen kaçakçılığı organizatörü tutuklanırken, 25 kaçak göçmen yakalandı ve insan kaçakçılığında kullanılan bir araç ele geçirildi.
Çanakkale'de jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği orta ölçekli bir operasyon, göçmen kaçakçılığına yönelik önemli bir darbe vurdu. 14 Ocak 2026 tarihinde düzenlenen operasyonda, 4 organizatör ve 25 kaçak göçmen yakalanırken, insan kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi.

OPERASYONUN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyon sonucunda, yakalanan 4 organizatör, jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bu gelişme, kaçakçılık şebekesine yönelik adli sürecin başladığını gösteriyor.

KAÇAK GÖÇMENLERİN AKIBETİ BELLİ OLDU
Operasyonda yakalanan 25 kaçak göçmen ise, idari işlemleri tamamlandıktan sonra Ayvacık ilçesindeki Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi'ne (GÖKSEM) teslim edildi. İnsan kaçakçılığında kullanılan araç ise Yediemin Otoparkı'na teslim edilerek, delil olarak muhafaza altına alındı.




