Çal'da 10 milyon TL'lik dev yatırım: Eski su hatlarına veda, yeni altyapıya merhaba

DESKİ, Çal ilçesinde 10 milyon TL'lik yatırımla 2 bin 850 metrelik eski su hatlarını yenileyerek su kayıplarını önleyecek ve kesintileri sonlandıracak.Çal'da 10 milyon TL'lik dev yatırım: Eski su hatlarına veda, yeni altyapıya merhaba
Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), Çal ilçesinde ekonomik ömrünü tamamlamış eski su hatlarını yenilemek için 10 milyon TL'lik bir yatırım başlattı. Bu kapsamda, Akkent, Ortaköy ve Develler mahallelerini kapsayan 2 bin 850 metrelik içme suyu terfi hattı baştan aşağı değiştiriliyor. Proje, bölgede sık yaşanan su arızaları ve kayıplarını önlemeyi hedefliyor.

MODERN BORULARLA GELECEĞE YATIRIM
Eski ve sık patlak veren boruların yerine, yüksek dayanımlı yeni nesil borular döşeniyor. Bu sayede su kayıp ve kaçakları önlenecek, sızıntılar durdurularak önemli ölçüde su tasarrufu sağlanacak. Ayrıca, pompalama işlemlerinde verimlilik artacak ve enerji maliyetleri düşürülecek. Vatandaşlar, sık yaşanan arıza kaynaklı su kesintilerinden kurtulacak.

BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN HAYIRLI OLSUN MESAJI
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, projenin tamamlanmasıyla bölgenin uzun vadeli içme suyu ihtiyacının garanti altına alınacağını belirtti. Çavuşoğlu, "Kırsal mahallelerimizdeki yaşam kalitesini kentsel standartlara ulaştırma vizyonumuzu sürdürüyor, yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yeni yatırımımız hemşehrilerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullanarak, mahalle sakinlerinin modern ve sağlıklı bir altyapıya kavuşacağını vurguladı.
- 21:39Aliağa'da motosiklet tutkunlarına jandarmadan hayat kurtaran eğitim!
- 21:29Alanya’da ünilig yol ve dağ bisikleti Türkiye şampiyonası start aldı
- 21:19Uşak'ta büyük operasyon: Binlerce kaçak makaron ve tütün ele geçirildi!
- 21:09Buldan motosikletçilerden güvenli sürüş eğitimi atılımı
- 20:57Motosikletli kurye, otomobille çarpıştıktan sonra havada taklalar attı: O anlar kamerada!




