• satrroıad dörüm
DÜNYA
Yayınlanma : 27 Haziran 2026 02:49

Büyük skandal: Yüzlerce ton zehirli tekstil atığı Türkiye'ye gönderildi

Büyük skandal: Yüzlerce ton zehirli tekstil atığı Türkiye'ye gönderildi
İtalya merkezli bir suç örgütünün Türkiye'ye gönderdiği yüzlerce ton zehirli tekstil atığına el konuldu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturmalar sürüyor.

İtalya merkezli bir suç örgütünün, tonlarca tekstil atığını yasa dışı yollardan başka ülkelere taşıdığı ve bunların önemli bir kısmını Türkiye'ye sevk ettiği tespit edildi.

sempati mobilya

EL KONULAN MALZEMELERİN DEĞERİ

Avrupa Birliği'ne bağlı Avrupa Dolandırıcılıkla Mücadele Bürosu (OLAF), bu operasyon kapsamında binlerce ton tekstil atığına el konulduğunu açıkladı. İtalyan yetkililerin yaklaşık 12 milyon euro değerinde mal varlığına el koyduğu ve 20 şüpheli hakkında soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

YASA DIŞI SEVKİYAT DETAYLARI

İtalyan jandarması Carabinieri, suç şebekesinin toplamda 26 bin tondan fazla tekstil atığını yasa dışı bir şekilde Türkiye ve diğer ülkelere gönderdiğini ortaya çıkardı. Türkiye'de gerçekleştirilen geniş çaplı denetimlerde, yasa dışı yollarla sokulan yaklaşık 4 bin 200 ton tekstil atığına el konuldu. Ayrıca, Mersin Limanı'nda depolanan 768 ton ek tekstil atığı daha bulundu. Bu malzemelerin geri dönüştürülmesi zor ve doğada uzun süre kalabilen akrilik lifler içerdiği belirtiliyor.