KÜLTÜR-SANAT
Yayınlanma : 14 Mayıs 2026 18:40

BUSKİ genel kurulunda gergin anlar: Vatandaş indirim talebiyle salona daldı

BUSKİ genel kurulunda gergin anlar: Vatandaş indirim talebiyle salona daldı
BUSKİ Genel Kurulu'nda su indirimi görüşülürken salona giren bir vatandaşın ani tepkisi gerginliğe neden oldu. Tartışmaların ardından oturuma ara verildi.
BUSKİ genel kurulunda gergin anlar: Vatandaş indirim talebiyle salona daldı

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Kurulu'nda, su tarifelerindeki indirim beklentisi tansiyonu yükseltti. Salona giren bir vatandaşın alelacele indirim talebi, ortamı bir anda gerdi.

sempati mobilya

BUSKİ genel kurulunda gergin anlar: Vatandaş indirim talebiyle salona daldı 1

VATANDAŞ TEPKİSİ SESSİZLİĞİ BOZDU

Genel Kurul'da su tarifelerindeki indirimle ilgili yeni düzenlemeler görüşülürken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu, indirime prensipte karşı olmadıklarını ancak düzenlemenin tüm detaylarının ele alınması gerektiğini savunarak konunun ilgili komisyona sevk edilmesini istedi. Tam bu sırada, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba'nın yanına yaklaşan bir vatandaş, öfkeyle şu soruları yöneltti: "Neden suya hemen indirim yapılmıyor? CHP'nin yaptığı zamları neden geri almıyorsunuz? Bu indirimi ne zaman açıklayacaksınız? Bursalılara bu indirimi derhal sunun!"

BUSKİ genel kurulunda gergin anlar: Vatandaş indirim talebiyle salona daldı 2

ARAYA GİRİLMESİYLE SAKİNLİK SAĞLANDI

Vatandaşın bu sert çıkışları, salonda bulunan CHP'li meclis üyeleriyle kısa süreli bir tartışmaya yol açtı. Diğer meclis üyelerinin araya girmesiyle ortamın daha fazla gerilmeden sakinleşmesi sağlandı. Yaşanan bu olayların ardından, meclis gruplarının kendi aralarındaki görüşmeleri için Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba, oturuma 10 dakikalık bir ara verilmesini kararlaştırdı.