Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, 100 gün önce dünyaya gelen ve Türkiye'de doğan tek Sibirya kaplanı 'Virginia' ile büyük bir heyecan yaşıyor. Hayvanat bahçesi, yaklaşık bin hayvana ev sahipliği yaparken, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi olmasıyla da dikkat çekiyor.

Virginia'nın özel yolculuğu
Nesli korunmaya alınan Sibirya kaplanlarının üretim programı kapsamında, Victor ve Zeya çiftinin yavrusuna Virginia adı verildi. Doğduktan kısa bir süre sonra ziyaretçilerin gözdesi haline gelen Virginia, talihsiz bir kaza sonucu ayağını kırdı. Ancak, hayvanat bahçesindeki uzman veteriner hekimler ve Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden gelen uzmanların iş birliğiyle hızla tedavi altına alındı. Uygulanan tedaviye olumlu yanıt veren minik kaplanın 100. günü, özel bir pasta ile kutlandı.

Koruma programının önemi
Bursa Hayvanat Bahçesi Koordinatörü Erdem Saker, Amur kaplanı yavrusunun dünyaya gelmesinin kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti. Veteriner Hekim Mustafa Ömer Üküm ise Virginia'nın Türkiye'de doğan tek Amur kaplanı olduğunu vurgulayarak, koruma programlarının önemine dikkat çekti. Üküm, yavrunun kazasının ardından gerekli tedavilerin yapıldığını ve 100. gününü kutladıklarını ekledi.







