GÜNDEM
Yayınlanma : 06 Ağustos 2025 13:44

Bursa'da yeni köprü ve yol genişletme projesi: Trafik sorunu çözüme kavuşacak

Bursa'da yeni köprü ve yol genişletme projesi: Trafik sorunu çözüme kavuşacak
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer, Osmangazi ve Mudanya ilçelerinde trafik sorununun çözümü için yeni bir köprü ve yol genişletme projesinin temelini attı. 10 ayda tamamlanması planlanan proje, 5 şeritli yeni bir köprü ve düzenlemeleri içeriyor.
Bursa'da yeni köprü ve yol genişletme projesi: Trafik sorunu çözüme kavuşacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer, Osmangazi ve Mudanya ilçelerinde önemli bir ulaşım yatırımına başladı. Bademli ve Geçit bölgelerini kapsayan proje, Sanayi Caddesi ile Nilüfer Bademli Kavşağı arasında hayata geçirilecek köprü ve şerit genişletme çalışmalarını içeriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, uzun yıllardır devam eden trafik sorununa kalıcı bir çözüm getirecek bu projenin temelini attı.

teknik yapı

TRAFIK AKIŞINI RAHATLATACAK ÖNEMLİ PROJE

Mudanya yolu üzerindeki dar boğazı ortadan kaldıracak proje, mevcut köprüdeki iki şeritli trafik akışını rahatlatmayı hedefliyor. Nilüfer Çayı üzerine inşa edilecek 25 metre genişliğinde ve 42 metre uzunluğunda, 5 şeritli yeni köprü, Mudanya-Bursa istikametinde hizmet verecek. Bölgedeki mevcut yol ağlarına entegre edilecek köprüyle birlikte, Mudanya'ya devam eden araçlar ve Bademli ile Nilüferköy yönüne dönecek araçlar için ayrı şeritler oluşturularak kesintisiz bir trafik akışı sağlanacak.

10 AYDA TAMAMLANACAK PROJE: KENT ANAYASASI İLE GELECEĞE YÖN VERİLİYOR

Başkan Mustafa Bozbey, 10 ay içinde tamamlanacak projeyle ilgili olarak, artan araç sayısının yaşam kalitesini düşürmemek için planlı adımlar attıklarını vurguladı. Bademli bölgesinin yüksek okul yoğunluğuna dikkat çeken Bozbey, ulaşımın bilimsel veriler ve mühendislik bakış açısıyla ele alındığını, bu projenin kentlilerin hakkı ve güvenliği için bir yatırım olduğunu belirtti. Ayrıca, 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı üzerinde çalıştıklarını ve bu planın Bursa'nın ulaşımını, doğasını ve yaşam kalitesini planlı bir şekilde düzenleyecek 'kent anayasası' olacağını ifade etti. Tarihi kemer köprünün korunmasına da özen gösterildiğini ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile DSİ ile gerekli koordinasyonun sağlandığını sözlerine ekledi. Törene, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, eski Bakan Turhan Tayan ve çok sayıda vatandaş katıldı.