ASAYİŞ
Yayınlanma : 27 Ağustos 2025 10:11

Bursa'da otobüs durağı kazası: 1 ölü, 5 yaralı

Bursa'da otobüs durağı kazası: 1 ölü, 5 yaralı
Bursa'nın Yıldırım ilçesinde 29 Mart'ta meydana gelen otobüs durağı kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Sanık Alaa K., kazayı hatırlamakta zorlandığını belirterek çelişkili ifadeler verdi.
Bursa'da otobüs durağı kazası: 1 ölü, 5 yaralı

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde 29 Mart'ta meydana gelen ve 1 kişinin ölümüne, 5 kişinin yaralanmasına neden olan otobüs durağı kazasıyla ilgili dava, 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

teknik yapı

SANIK KAZA ANI HATIRLAMIYOR

Hakkında 5 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Alaa K., savunmasında kazayı hatırlamakta zorlandığını belirtti. Sanık, 'Önce otobüs durağına mı yoksa lamba direğine mi çarptım emin değilim. Çarpmamla birlikte bayıldım, başımı ikinci kez ön cama vurunca ayıldım' diyerek yaşadıklarını anlattı. Kazanın, 29 Mart saat 19.00 sıralarında Bursa’nın Yıldırım ilçesi Ankara Yolu Caddesi Duaçınarı mevkiinde yaşandığı belirtildi.

AĞIR YARALI MESUT CAMBAZ HAYATINI KAYBETTİ

Alaa K. idaresindeki 34 RB plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu yol kenarında otobüs bekleyen vatandaşların arasına girdi. Otomobil, duraktaki yolcuları altına aldıktan sonra yol kenarındaki aydınlatma direğini devirdi. Kazada Mesut Cambaz ve Metin K. ağır yaralandı. Melike R., Miyeser R., Yılmaz Ö. ve Mevlüt Ö. de yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak ağır yaralılardan Mesut Cambaz hayatını kaybetti. Sanık, olay günü oruçlu olduğunu ve kazayı hatırlamakta zorlandığını tekrarladı. 'Aracın durağa nasıl girdiğini hatırlamıyorum' dedi.

MAĞDUR YAKINLARINDAN TEPKİ

Mağdur yakınları ise sanığın çelişkili ifadeler verdiğini belirterek tepki gösterdi. 'Sürekli farklı şeyler söylüyor, bu şekilde sorumluluktan kaçamaz' şeklinde konuştular. Mahkeme heyeti, delilleri değerlendirerek sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık avukatı Sedat Gülen ise müvekkilinin kasıtlı bir eylemde bulunmadığını savundu.