Bursa'da 4 Ekim Pazar günü düzenlenecek olan 13. Eker I Run Koşusu dolayısıyla, şehirde belirli güzergahlarda trafik düzenlemesi yapılacaktır. Bu kapsamda saat 06.00 ile 14.00 arasında yollar araç trafiğine kapatılacak.
Maraton parkurunda kontrollü geçiş
Organizasyonun 42 kilometrelik maraton etabı, Uludağ Kurbağa Kaya Teleferik İstasyonu'ndan başlayacak ve Uludağ Et Mangal (Kirazlı Köyü Sapağı) arasındaki Bursa'ya iniş yönünde kontrollü trafik akışıyla gerçekleştirilecek. Bu parkurdaki düzenleme saat 14.00'e kadar sürecek.
5K ve 15K koşuları için alternatif yollar
Eker Meydan'dan start alacak 5K ve 15K koşuları için ise Orhaneli Yolu ve Lefkoşe Caddesi güzergahlarında 09.15 ile 14.00 saatleri arasında trafik düzenlemesi uygulanacak. Çamlıca Kavşağı ile Bursa-Orhaneli Yolu'nun gidiş şeridi de bu saatlerde trafiğe kapatılacak. Çamlıca Mahallesi'ne ulaşım için FSM Bulvarı ve Beşevler Kavşağı'nın kullanılması öneriliyor.








