Bursa'da kar yağışıyla mücadele için gece boyunca seferberlik

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı ve buzlanmaya karşı gece boyunca seferberlik ilan ederek yolları açmak için çalışmalara devam ediyor.Bursa'da kar yağışıyla mücadele için gece boyunca seferberlik
Bursa Büyükşehir Belediyesi, etkili olan kar yağışı ve buzlanmaya karşı gece boyunca gerekli önlemleri alarak vatandaşların mağduriyet yaşamaması için seferber oldu.

ULAŞIMDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Belediye, sağlıklı ve güvenli ulaşımın devam etmesi adına AKOM koordinasyonunda yürütülen karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdü. 17 ilçede gerçekleştirilen bu çalışmalar kapsamında, kar küreme, tuzlama ve solüsyon uygulamalarıyla yolların ulaşıma açık tutulması sağlandı.

KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ ARTIRIYOR
Merkez ve kırsal ilçelerde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle özellikle kritik güzergâhlarda önleyici çalışmalar titizlikle gerçekleştirildi. Toplamda 280 mahalle yolu ulaşıma açıldı. 203 araç ve bin 21 personelin görev aldığı bu çalışmalarda, İnegöl’de 42, Keles’te 33, Büyükorhan’da 32, İznik, Mustafakemalpaşa ve Orhaneli’de 22’şer, Kestel ve Harmancık’ta 19’ar, Yenişehir’de 16, Orhangazi’de 12, Osmangazi ve Yıldırım’da 10’ar, Gemlik ve Nilüfer’de 5’er, Mudanya ve Karacabey’de 4’er, Gürsu’da ise 3 mahalle yolu ulaşıma açıldı. Mahsur kalan vatandaşlar için de müdahale edildi. İnegöl’ün Tuzla Tepel Yaylası’nda kara saplanan bir araçta mahsur kalan 6 kişi, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kurtarıldı. Yetkililer, vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını ve çıkacak sürücülerin kış lastiği ile zincir kullanmalarını tavsiye etti.
- 06:19Temassız Kart Dolandırıcılarının Yeni Gözdesi: Küçük Tutarlar Birikerek Büyük Kayıplara Yol Açıyor!
- 06:09Temassız kredi kartı kullanımı tehlikelerle dolu
- 05:59TTK'dan şok karar: Madenlere değil, duvara yatırım!
- 05:49Sözcü, 2025 Altın Kalem ödülünü kazandı
- 05:39Mutfaklarda yangın var: Gıda maliyeti ateş pahası!




